Waarom fit20?

fit20 is een franchiseformule die wereldwijd succes kent. Sinds kort wint het concept ook meer en meer populariteit in België.

Vergezel meer dan 14.000 fit20 leden

fit20 is een uniek fitnessconcept waarbij je 20 minuten per week traint met een personal trainer op een vast moment.

Het principe is eenvoudig: je traint op zes verschillende apparaten jouw belangrijkste spiergroepen: borst, rug, armen, benen, buik, en heupen. Op elk van de toestellen ga je door tot er spierfalen optreedt; dit houdt in dat je het gewicht niet meer kunt houden of tillen. Het gevolg hiervan is dat jouw spieren sterker worden, jouw energie toeneemt, en jouw mentale weerbaarheid verhoogt.

Bij fit20 kan je jouw gewone kledij aanhouden tijdens het sporten: je transpireert niet omdat je in een gekoelde ruimte traint. Omkleden of douchen is dus niet nodig!

Laat ons hieronder eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van het fit20 concept.

Resultaat gegarandeerd

Door de intensieve fit20 training krijgt je lichaam wekelijks een optimale prikkel. Hierdoor gaat jouw lichaam beter functioneren, gaande van meer spierkracht tot een verbeterde conditie, zuurstoftransport, suiker- en vetstofwisseling, botten, energie, afweersysteem en herstelvermogen, lichaamshouding en figuur, lenigheid, concentratie en stressbestendigheid. Je hoeft bovendien niet te raden naar jouw resultaat want die houden ons team iedere training voor jou bij in onze eigen applicatie. Op die manier maken we jouw vooruitgang inzichtelijk. Resultaat merk je vaak al na een paar trainingen, net zoals duizenden andere klanten die jou voorgingen.

Altijd met personal trainer

Het succesrecept van de fit20 training is dat je in een heel korte tijd, op een veilige manier, net over de grens van jouw kunnen gaat. Juist die paar seconden langer trainen (dan je denkt dat je kan) geven een heel sterk signaal om alles in je lichaam te verbeteren. Voor deze intense manier van trainen heb je een persoonlijke begeleiding nodig. Daarom train je bij fit20 altijd met een personal trainer. Deze weet precies hoe lang je nog moet volhouden om het beste resultaat te krijgen. Hij/zij helpt je door dat proces heen en zorgt ervoor dat je niet ongewild de verkeerde spieren belast of aanspant.

Omkleden niet nodig

Tijdens de fit20 training ga je niet transpireren. Dit komt omdat je de oefeningen uitvoert aan een laag tempo in een gekoelde ruimte, waardoor je geen zweetprikkel aan je lichaam doorgeeft. Je hebt dus geen gedoe met omkleden of douchen: je kan hier gewoon in je dagelijkse kleding trainen. fit20 neemt bijgevolg heel weinig tijd in beslag, is op afspraak en je hoeft je niet druk te maken omtrent omkleden of je sporttas inpakken. Zo is er altijd een geschikt moment om te trainen, voor, na of tijdens je werkdag. Tegelijk maakt dit gegeven fit20 heel geschikt voor mensen die zich niet op hun gemak voelen in een douche of kleedkamer van een traditionele sportschool.

Focus en rust

De sfeer in onze fit20 studio’s kenmerkt zich door rust, kwaliteit en aandacht. Je wordt hier als gast ontvangen en in alle opzichten gerespecteerd. Alles is erop gericht om te zorgen dat jouw kostbare trainingsminuten optimaal benut worden. Er zijn geen spiegels of harde muziek. Er is zo min mogelijk afleiding van andere mensen, omdat iedereen die bij fit20 traint alleen voor de training komt. Je focust je in alle rust op jouw oefeningen. Al jouw aandacht is voor jouw prestatie, en de aandacht van jouw personal trainer is voor jou.

Altijd op afspraak

Het grote voordeel van een wekelijkse vaste afspraak om je fit20 training te doen is dat die werkt als een ‘stok achter de deur’. Zo wordt je fit20 training onderdeel van jouw vaste routines. Mensen zijn gewoontedieren: we hebben nood aan consistente acties om ons gedrag te veranderen. Door onze vaste afspraak worden fitness en gezondheid langzamerhand geslepen gewoontes in jouw leven. Wanneer je eens geen zin hebt om te trainen ga je toch want jouw personal trainer wacht op jou!

Alleen of in duo

Eén van de unieke kenmerken van fit20 is dat je alleen of naar keuze met z’n tweeën traint. Wil je komen trainen met jouw partner, collega, zoon of dochter? Met respect voor social distancing vormt dat geen probleem. Door alleen of met z’n tweeën te trainen, is het gemakkelijker om je te concentreren op de topprestatie die je gaat leveren. Anderen vormen geen afleiding en de aandacht van je personal trainer is volledig op jou of jullie gericht!

fit20 zelf eens ervaren?